Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Misschien vind je het antwoord hier.

Wanneer kan ik in- en uitchecken?

Check-in: 16u30-22u00. Check-out: tot 11u00.

Hoe kan ik de Pluimpapaver bereiken?

Pluimpapaver Hotel & Glamping ligt in Rillaar, deelgemeente van Aarschot (Vlaams-Brabant), België. Het adres is: Nopstal 51, 3202 Rillaar. De gps wijst je de snelste weg en dat is via afrit 22 Aarschot van de E314 Leuven-Hasselt. Je maakt meteen kennis met de smalle, maar streekeigen hollewegen. Je kan ook afrit 23 Scherpenheuvel nemen, dan heb je grote baan tot bijna aan het hotel. Als je aankomt, zoek het bordje ‘parking’ en volg deze tot je achteraan het hotel de parking oprijdt.

Hoe laat kan ik ontbijten?

Ontbijt serveren we van 8u00 tot 10u00. Onze hotelgasten krijgen het ontbijt in de ontbijtruimte, met deels buffet, deels aan tafel geserveerd. Onze glamping gasten kunnen hun ontbijtbox ophalen aan de receptie van het hotel. Voor business gasten bieden we de mogelijkheid voor early bird ontbijt, volgens afspraak.

Kan er rekening worden gehouden met mijn voedselvoorkeuren?

Ja hoor. Informeer ons tijdig, we doen ons uiterste best om aan je wensen te voldoen. We kunnen ook gluten- en lactosevrije ontbijten en diners voorzien. Opgelet: we werken niet in een allergenenvrije omgeving.

Is er een à la carte keuze voor het diner?

Nee, door onze kleinschaligheid is er geen à la carte keuze. We hebben er voor gekozen om een huisbereid dagmenu met streek- en seizoensproducten aan te bieden. Door je gastvrouw bereid, door je gastheer geserveerd. We houden graag rekening met vooraf doorgegeven voedselvoor- en/of -afkeuren. Proef het Hageland op je bord (en in je glas).

Kan ik komen ontbijten of dineren zonder te logeren?

Helaas lukt dat momenteel niet. Misschien in de toekomst wel…

Kan ik iets komen drinken zonder te logeren?

Helaas lukt dat momenteel niet. Misschien in de toekomst wel…

Is roken toegestaan?

In Pluimpapaver Hotel en Glamping is roken verboden in het hele hotel en in de glamping tenten. Je kan wel buiten roken aan de voordeur, op het terras of op de parking. Gelieve steeds een asbak te gebruiken (vraag er eentje).

Hoe zit het met de betaling?

Betalen kan contant, met bancontact, Visa of Mastercard. Ook met je Vlaanderen Vakantiecheques kan je hier terecht.

Kan ik een cadeaubon kopen?

Zeker, we helpen je graag aan een passend cadeau. Jij kiest het arrangement of het bedrag naar keuze. Je kan hier ter plaatse betalen of via overschrijving. We kunnen de cadeaubon naar jou of de gelukkige opsturen per mail.

Ik wil graag boeken met een cadeaubon. Hoe doe ik dat?

Je kan rechtstreeks via onze website reserveren. Vermeld dan je bonnummer bij de opmerkingen. Heb je ons liever aan de lijn? Contacteer ons dan via +32 (0)16 50 22 19

Is de Pluimpapaver toegankelijk?

Ja, het hotel heeft het A-label voor Toegankelijkheid van Toerisme Vlaanderen, d.w.z. dat voor de meeste mensen met een beperkte mobiliteit dit bruikbaar is, maar mogelijk is extra inspanning of een helper nodig. Eén standaard kamer is aangepast met drempelloze ingang via het terras, extra brede deuren, voldoende draaicirkel in de kamer. De badkamer is uitgerust met onderrijdbare wastafel, verhoogd toilet en inrijdbare douche met douchestoel & extra steunen. Ideaal voor wie met de rollator, rolstoel of buggy & baby op verplaatsing gaat.

Is er gratis wifi?

In het hotel is er gratis wifi. Op de glamping kan je mogelijk wifisignaal vangen, maar hier is het net de bedoeling om te connecteren met de natuur. Dus geen wifi, tv of verwarming in onze glamping tenten.

Kan ik mijn e-bike opladen?

Uiteraard. In de afsluitbare fietsenstalling is er stroom voorzien om je fietsbatterij op te laden. Wij laden jouw batterijen graag op met een fijn verblijf, ontbijt en diner. Voor ieders veiligheid vragen we de fietsbatterijen NIET onbeheerd op de kamers op te laden.

Kan ik mijn fiets veilig stallen?

Zeker. In de afsluitbare fietsenstalling krijgt je stalen ros welverdiende rust. Opgelet: wees voorzichtig. De Pluimpapaver kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor diefstal, beschadiging of ongevallen.

Waar vind ik wandel- en fietsinfo en algemene streekinfo?

Je kan hier de actuele fiets- en wandelkaarten kopen. Verder stellen we ook heel wat gratis info en onze persoonlijke tips ter beschikking voor een verrassend veelzijdig verblijf. Neem ook een kijkje op de website van Toerisme Vlaams-Brabant.

Kunnen we met een groep komen?

Ja zeker. Pluimpapaver Hotel & Glamping beschikt over 5 gastenkamers tot 12 pers. en 4 glamping tenten tot 10 pers. Wij werken graag een passend voorstel uit op maat van jouw gezelschap.

Is er airco op de kamers?

Alle kamers op het gelijkvloers blijven goed koel. De familiekamer, die gelegen is op de 1ste verdieping, is uitgerust met een airco.

Welke faciliteiten hebben de kamers?

Elke kamer beschikt over een open kledingrek, zithoek, tv, wifi, haardroger, wekkerradio.

Is er airco in de tent? hihi :-)

De glamping tenten hebben een onderste rand die rondom kan worden opengeritst voor optimale verluchting op warme dagen en toch blijf je beschermd tegen insecten dankzij het muggengaas. Slim hé!

Wat moet ik zelf voorzien voor de glamping?

Je persoonlijke spullen en je goed humeur. Heb je snel koud? Dan kan een extra paar sokken en trui een goed idee zijn. De glamping tenten zijn immers niet verwarmd.

Wat breng ik niet mee voor de glamping?

Bed- en badlinnen… hoef je niet mee te brengen. We vragen je ook je eigen douchegel, shampoo en handzeep thuis te laten. We voorzien gratis kwaliteitsvolle, lekker geurende en vooral ecologisch afbreekbare toiletartikelen van het Belgische BIOTOP. Samen hebben we een hart voor de natuur, toch? Omwille van de brandveiligheid is het ook niet toegelaten kaarsen te branden in de tenten. We zorgen voor sfeer & gezelligheid, that’s a promise!

Mag ik mijn eigen eten meebrengen naar de glamping?

Weet dat de Pluimpapaver 2 diner opties aanbiedt: een dagmenu in het restaurant van het hotel of een BBQ pakket waarbij je zelf je (veggie) vlees bakt op de meegeleverde BBQ. Maar we kunnen je niet verbieden je eigen eten mee te brengen ;-) We informeren je graag dat er geen keukenfaciliteit (zoals kookvuur, bestek, servies etc.) voorhanden is. Opwarmen op open vuur kan eventueel wel als je een vuurpakket bijboekt (25 euro incl. lekkere extra). Dranken kan je uit de honesty bar van het hotel halen met een keuze aan frisdranken, waters, streekbieren en wijn.

Kunnen we vergaderen in de Pluimpapaver?

Dat kan. Onze Greenhouse en de lounge kunnen overdag perfect dienen als meeting room voor een klein gezelschap. Ideaal voor een creatieve brainstorm, een vertrouwelijke 1-to-1… Combineerbaar met een wandelvergadering of een versbereide lunch.
Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

Hoe laat kan ik ontbijten?

Ontbijt serveren we van 8u00 tot 10u00. Onze hotelgasten krijgen het ontbijt aan tafel en in buffetvorm geserveerd in de ontbijtruimte of op het terras. We bieden ook de mogelijkheid voor early ontbijt, volgens afspraak.

Kan ik als gast van het hotel of van de glamping met mijn collega of zakenrelatie komen dineren?

Ja, mits reservatie vooraf.

Is de wellness privé?

Ja, als je de wellness reserveert is dat enkel voor jou en je gezelschap.

Wat breng ik mee voor de wellness?

Je bepaalt zelf of je badkledij draagt of niet. Voor jezelf en de installatie is zonder badkledij zelfs beter, maar doe waar jij je comfortabel bij voelt. Slippers dien je wel mee te brengen. In de huur van de wellness is badlinnen, toiletartikelen en brandhout voor de saunakachel inbegrepen.

Hoeveel kost het gebruik van de wellness?

Het gebruik van de wellness komt op 25 euro p.p.

Kan ik de wellness reserveren als ik niet in de tuinkamer verblijf?

Als je niet op de tuinkamer verblijft, kan je de wellness reserveren. Echter dienen we dan op het moment van je verblijf te bekijken of de tuinkamer niet door andere gasten is geboekt. Dan is het gebruik niet mogelijk en hoef je dit niet te betalen. Ben je graag zeker van de wellness? Reserveer dan onze ruime tuinkamer.

Wat als ik moet annuleren?

Mocht je onverhoopt je reservatie niet kunnen nakomen, hanteren we onderstaande annulatievoorwaarden (niet geldig voor niet-terugbetaalbare prijzen):

  • - vanaf 7 dagen voor aankomst = 100% voorschot
  • - 8 dagen of 14 dagen voor aankomst = 50% voorschot
  • - Langer dan 14 dagen voor aankomst = 0% voorschot

Voor reservaties van 2 of meer kamers en speciale evenementen door Pluimpapaver Hotel en Glamping bepaald, gelden andere annuleringsvoorwaarden. Contacteer ons hiervoor. Corona is helaas geen reden meer om ten allen tijde kosteloos te annuleren. Tenzij je een flexibel tarief hebt geboekt en langer 14 dagen voor aankomst annuleert (zie annulatievoorwaarden). Annuleren is niet mogelijk als je voor de voordelige niet-terugbetaalbare prijzen hebt gekozen.

Pluimpapaver Hotel & Glamping kan niet aansprakelijk gesteld worden voor diefstal of schade of verlies van zaken die zich in het hotel, fietsenstalling of op onze parking hebben voorgedaan. Je blijft altijd verantwoordelijk voor je eigen bezittingen.